Блог

Fuori Salone 2019

Дебютното сътрудничество на Paola Navone с Corsi Design e определено зрелищно. Очакването е при допир с предметите да се усети твърдия и същевременно крехък материал на муранското съкло, а реалността е материал от смола, който се огъва и променя при най-малък контакт. Зрелищно!

Mетафора на трансформацията

Британският скулптор Alex Chinneck създаде спираща дъха комбинация от изкуство, архитектура и дизайн като разкопча ципа на фасадата на стара сграда в дизайнерския квартал Торотона в Милано по време на Salone del Mobile 2019, създавайки илюзия на отлепване и разкриване на чиста стена - една многоизмерна инсталация, където ципът е използван като метафора за изобразяване на трансформацията.

Еволюция на работното пространство

Вътрешният двор на Palazzo Bovara се трансформира в открит салон на Elle Decor, отворен за целия град. Поводът е изложбата Elle Decor At Work и Еволюцията на работното пространство.
Зона за релакс, зона за уелнес и зона-бар са трите пространства за почивка, които разказват за новото качество на живот на работното място.
Релакс зона: Външна кухня Alpes-Inox
Бар зона: Pergola Bioclimatics Maestro, Corradi, 2017; свободностоящи елементи на външната кухня на Alpes-Inox, осветление Delta Light;
Уелнес зона: Pergola Bioclimatics Maestro, Corradi, 2017 Фитнес уреди Technogym, Technogym, осветление Delta Light;
 

Help

И тази година Държавният университет в Милано беше домакин на някои от най-впечатляващите инсталации, разположени по целия периметър на атриума. Гигантски знак „Help“, съставен от 5 милиона пластмасови капачки, съдържащи се в торби с червени мрежи и затворени в метален скелет. Истински „екологичен вик за спасяване на земята“. Една инсталация на Maria Cristina Finucci.
 

Giraffe in love

„Giraffe in love“, проект резултат от сътрудничеството между дизайнера Marcantonio и марката Qeeboo, която отдава почит на най-високия бозайник в света, един от най-застрашените поради бракониерството.
 

Piero Lisoni

Инсталация на маестро Piero Lisoni. Силует на кораб, от който разпознаваме само неговия 33-метров скелет като символ на първоначалната чистота, направен от дърво, боядисан в червено, цветът е традиционен и се е нанасял върху корпусите на корабите, за да ги предпази от външни агресивни условия.

Up и жените

Креслото Up, символ на жената и борбата за равенство между половете, е един от главните герои на Миланската седмица на дизайна 2019.
Преди около половин век вълна от жени по целия свят започва да се бори за постигане на равни права между половете. Битка, която вдъхнови всички видове и форми на изкуството, да подкрепи жените и да повтори тяхното послание.
Сред най-известните и въздействащи творби от този период е именно креслот UP5 & 6 за B&B Italia.