Долче Вита

Проект за интериорен дизайн на мезонет в град София. В това жилище, разположено на две нива, големите витрини са даденост, която прави красивата връзка  с цветовете и релефа на близката планина. Характерно е остъкляването на цялото горно ниво – големи витрини по цялата дължина и височина на пространството. За плавен преход и омекотяване на средата от остъкляването към плътните обеми сме използвали едноцветни завеси. Сложни софити, облечени със специално оксидирано огледало и вградено осветление поддържат линията на блясъка.

Дневна зона

Луксозен и естетически издържан интериорен дизайн в просторната дневна. Двустранната камина формира две зони: за разговори и релакс и за гледане на телевизия. Те са в непосредствен контакт с трапезарията. Здравословното и правилно хранене, на което собствениците обръщат специално внимание, отрежда и ключова роля на кухнята. Стилово нейното оформление продължава интериора на дневната. Характерната за класическите решения орнаментика, която тук се чете в гипсовите детайли по стените и декоративните корнизи на тавана, е изпълнена в светли нюанси, за да се възприема като релеф, а не като акцентен декоративен елемент. За формирането на образа на това жилище важна роля играе цветовата гама. Спокойните фонови тонове са обогатени от медни, златисти и перлено лилави нюанси във финишите на осветителните тела и дамаската на меката мебел. В този контекст двете кресла на Dolfi в зелено кадифе концентрират идеята за "чистия лукс", дискретно внушавайки шик и чувственост.

Родителската спалня и баня

Личните пространства са с подчертан характер и респектират с вложените при изпълнението им материали. Леко докоснати от екстравагантността, тези елементи от дискретния интериорен дизайн на уединената спалня имат излъчването на скъпоценни бижута.

Луксът на камерния комфорт е засилен от многото тъкани, високият гръб на спалнята, облицованите с текстил стени и златисто медните детайли на подбраните аксесоари. За облицовките на баните е използван аристократизмът на оникса. Душ системи за private wellness и смесители на Gessi.

 

Детски стаи

Интериорният дизайн на трите детски стаи и баните към всяка от тях са повлияни от фантазиите, мечтите и увлеченията на всяко едно от трите деца в семейството. Всички са решени в неутрални и пастелни нюанси с изчистени линии, но богати да детайли и впечатляващи акценти, които подсказват за различната индивидуалност на всяко дете.

Първата детска стая

Втората детска стая

Третата детска стая