Блог

Fiera Milano 2017

Вечната класика на Kartell, непрекъснато променяща се и ориентирана към бъдещето - Componibili навърши 50 години и Kartell посвети специално събитие на тази вечна икона, създадена от Anna Castelli Ferrieri, която веднага се превръща в бестселър на марката.

Честит 50-ти Рожден Ден, Componibili

С грандиозно представяне на продукта в неговите многобройни варианти на цветове и височини, чрез множество придружаващи изображения, архивни чертежи и документи, флагманският магазин на Kartell на via Turati стана домакин на изложба, която беше открита по време на Salone del Mobile 2017. Фокусът на изложбата беше поставен върху самия продукт, върху неговите минали и настоящи версии, като обект с история и обект в непрекъснато развитие. 
 

ContamiNation

За пореден път Картел впечатлява! Тази година с „metissage”* на мисли, философии, образи, цветове и стилове. ContamiNation е темата, която Kartell избра да представи тази година в Милано. Нова продуктова колекция на бранда е плод на сътрудничество с международни дизайнери и е тясно обвързана с концепцията за уникалност и идентичност. ContamiNation или още по-добре „metissage“, е същността на дизайна днес, точно както е в изкуството, литературата и модата. Нашето ежедневие, благодарение на комуникационните медии, които са променили скоростта, с която възприемаме образи и информация, е представено от съвкупност от настроения, познанства, култури и умове, които се припокриват, взаимодействат и пресичат, “замърсявайки” и развивайки се симбиотично, за да създадат уникалнo творчество далеч от всякакви предварително установени насоки или тенденции.   *metissage от френски език „смесване“