Корпоративен сюжет

Интериорен дизайн и изпълнение на корпоративна резиденция в град София. Сградата, за която студиото разработи интериорния проект, е замислена и изпълнена като корпоративна резиденция с представителни функции.
Впечатляваща и запомняща се е панорамата от основните помещения – от една страна към града, от друга - към боровата гора.
Характерни за архитектурата на сградата са широките пространства - високи тавани, стълбища и преходни зони.
Стиловото решение е класическо като визия, но носи отпечатъка на съвремието. Използвана е концепция, при която класическият и съвременният подход за оформяне и организация на пространството се срещат и хармонизират помежду си. Водещо изискване към този интериорен дизайн е усещането за ексклузивност и представителност.

Зоната на входа  

Тя е тържествена, респектираща и с претенция. Вниманието е изцяло привлечено от пода. Своеобразна графика на стичаща се лава, която се образува от поставения чрез специфично нарязване и полагане оникс. Екстравагантният дух на интериора е пресъздаден в таваните и осветителните тела, които впечатляват с едрина на решението. През цялата височина на витата парадна стълба преминава 8-метрово осветително тяло, произведено за конкретния проект от италианската фабрика VG New Trend. Стенните и тавански осветителни тела са на флорентинската фабрика Chelini, изработваща почти всеки детайл на ръка, а специалните финишни покрития се полагат изцяло ръчно.

Заседателна зала

Светла и безукорно елегантна, заседателната зала се използва и като зала за официални празненства. Високият орнаментиран таван, великолепният полилей, класическите декорации на стените са акцентирани от дизайнерски мебели и аксесоари. Масата на Boffi с повърхност от полиран оникс впечатлява с необичайната си 7-метрова дължина. Класическо съчетание на синьото в камъка Azul bahia и златните финиши на умивалника, дървената рамка на огледалото и осветителните тела (всичко от Chelini) придават класическата визия на тази баня. 

Кабинетът

Просторен, солиден, респектиращ и същевременно уютен. Мястото за всекидневна работа и срещи е доминирано от работното бюро Scriptor на Giorgetti. Тук отново таванът е акцентен, този път едро касетиран и кореспондиращ с финиша на библиотеката Direttorio на Morelato. Абанос и бяло, кадифе и злато са изборът за акценти в деловия интериорен дизайн на кабинета.

Официална зала

Разнообразието от цветове, текстури, форми и материaли придава изненадващ уют на отреденото за зала за формални срещи с партньори пространство. Съвременен израз на някогашната дворцова пищност - мебелите, настилките и осветлението са с екстравагантен дизайн. Материалите излъчват благородство и блясък – кадифе, коприна, кожа, позлатени и огледални повърхности. Диванът Astor на Giorgetti е с елегантен дизайн, обогатен със стилни детайли във формата на подлакътниците, по-скоро модерен, но с дамаска в цвят старо злато, която кореспондира с класическите кресла и дивани на италианската фабрика Angelo Cappellini. Таванът е сложен и многопластов, а множеството кристали в осветителните тела са монтирани ръчно.

Басейнът

Басейнът и СПА зоната заемат отделно крило в сградата. Вниманието бива привлечено от декоратовните стъклокерамични пана на Bisazza - Bouquet, използвано за душа и Corallo, използвано за две от колоните. Осветителното тяло DNA на Karim Rashid за Slide минава по цялата дължина на басейна, създавайки усещане за безкрайност. За стените и пода е използвана екзотична дървесина. Сребърна мивка на Catalano, напомняща седефена мида и елегантен бял стоящ смесител за мивка във формата на капка на Gessi.

Баните са с подчертан характер. Изборът за тях е естествен природен камък - оникс. Богатата гама от цветове, често разпределени на слоеве както и характерните свойства на оникса - твърдост и нулево водопоглъщане, го правят изключително подходящ за подови настилки и стенни облицовки в бани. Емоцията тук създават от една страна елегантният силует на сребърния умивалник Muse на Catalano и от друга богатия на форми и цветови нюанси на зеленото оникс Pakistan Green. Осветление, огледало и аксесоари в сребро допълват атмосферата в изискания интериорен дизайн на баните.