Блог

Chelini

Благодарим Ви, Chelini, за гостоприемството и за възможността да усетим от първо лице атмосферата и страстта, с която вашите майстори изработват  всяка мебел, осветително тяло и интериорен аксесоар, превръщайки ги в уникални предмети - произведения на изкуството.

Пътят към красотата

Дългият и продуктивен път, който превръща флорентинската марка Chelini в еталон в областта на италианските луксозни мебели, води началото си от Тоскана. Не е било без причина започването на работа на Nicodemo Chelini като гравьор през 1898 г. в прекрасната Флоренция, която винаги е била смятана за люлка на изкуството и красотата. 

Дърворезба с история

Chelini e компания с история и е специализирана в изкуството на дърворезбата. Фабриката произвежда италиански мебели, стриктно следвайки производствените стилове и техники, които от Ренесанса правят флорентинските работилници световно известни. Отличителна черта на мебелите и аксесоарите на фабриката е класическият стил докоснат от ретро нотка. Ексклузивността и престижът на продуктите Chelini идва от ръчната работа, вложена при изработването на всеки техен продукт. 

Финиши с финес

Повечето от продуктите на Chelini са украсени с красив декор - интарзия, резба, гравиране, състаряване, патина и позлата. Именно фината работа по позлатата на елементите ни направи огромно впечатление - фолиото от злато (златни листа) се нанасят върху повърхността на продукта много внимателно, като повърхността предварително е обработена и със специален кафяв клей.

Качество без компромис

Фабриката работи само с най-добрите материали - екологични, абсолютно безопасни за хората и околната среда, и изключително трайни. Това е естественото дърво (липа, бор, клен, бук), луксозни тъкани (Etro, Dedar), мрамор, стъкло. Трябва да се отбележи, че преди да попадне в ръцете на майсторите дървесината задължително престоява на открито в продължение на пет години, за да се изсуши.

Инвестиция в изящество

Погледнете на продуктите, произведени от флорентинската фабрика Chelini не само като на изящни и изискани мебели, осветление и аксесоари в помещението, но и като печеливша инвестиция - няма съмнение, че с течение на времето цената им непрекъснато ще се увеличава.