Блог

Fiera Milano 2012

Тазгодишното международно мебелно изложение в Милано показа, че дизайнът се обръща навътре - разкрива структурата си, изследва раждането на идеята за себе си, податливостта и зависимостта си от други материи и предмети.

Много NENDO

Японският финес препоръчваме в големи дози. В Палацо Висконти колекциите Visible Structures – дискретни мебели от пяна, подсилени с карбонова лента. Farming-net objects - традиционните хартиени фенери, интерпретирани с използвана в земеделието мрежа. И още четири колекции – изящни паяжини от оптически ефекти.

Есенцията върху шкаф или часовник

Реверанс към старонемската стилистика. Altdeutsche Moebel на Studio Job поетично разказва красотата и мистерията на живота. Рози, черепи, ключове, зарове. Детелини и заплетени орнаменти освобождават въображението ни, а присъствието на Марсел Вандерс подсилва ефекта.

Водораздел за Catalano

Архитектите Дориана и Максимилиано Фуксас разработиха за Catalano колекцията Impronta – умивалник и душ. Обтекаема форма, повърхност сякаш моделирана от водата. Влюбването е от пръв поглед.

Фюжън от Nendo

За пръв път тази година японското студио Nendo създава колекция за Bisazza. Беше представена в инсталация, напомняща прозрачна стъклокерамична къща, заедно с колекциите на Марсел Вандерс и Хайме Айон.

Римейк на Kartell

Почти ти се приисква да проектираш, докато си на щанда на Kartell. Концепцията беше Work in Project и показваше със скици и прототипи раждането на идеите. Завладяващо! Kartell представи римейк на класическия фотьойл 4801 на Joe Colombo, произведен за първи път през 1965 г. от Kartell, отдавайки почит на един от първите си дизайнери. Това е единственият продукт, който винаги се е произвеждал от дърво, тъй като технологията не е позволявала да се направи от пластмаса. В новата си версия е направен изцяло от пластмаса.

Underground за финал

Спуснахме се 20 метра под земята – метафора на пътя към истинското аз и опознаването на страховете. В края на пътуването – райската градина с гигантските прототипи. Преминаването към блаженството разкри концепцията на Gessi Private Wellness и новата линия iSpa. Емоцията от партито презентация беше толкова силна, че после преминахме през цяло Милано с каските.