На два континента

Интериорен дизайн и изпълнение на проект на апартамент в град София. Този интериор е доказателство, че успешният диалог между собственик и архитект е възможен, дори двамата да се намират на различни континенти и в различни часови зони. 
Клиентът се свърза с нас на много ранен етап, когато жилищната сграда, в която е разположен представеният апартамент, все още беше на фаза идеен проект. Това ни даде възможност навреме да обсъдим и решим новото разпределение на жилището според индивидуалните нужди на клиента и паралелно да съгласуваме желаното разпределение със строителя на сградата, който от своя страна да го изпълни. Така клиентът спести много време и средства.

Дневна зона

Чистите геометрични линии, естествените материали и липсата на излишна цветност подчертават обема на пространството и усещането за простор в дневната зона на това жилище, в която са разположени кухня, трапезария и дневна. Силен характер в този интериорен дизайн демонстрират диваните Lacoon и Lacoon Island по идея на Jai Jalan за desiree, разположени в зоната за гледане на телевизия. Със своите заоблени форми и замислени от дизайнера като естествен остров – топъл и обгръщащ – те са предпочитано място за отдих и разговори.

Кухнята

С изчистения модерен дизайн от италианската фабрика Euromobil тя заема доминиращо място в интериора, подсказвайки специалното отношение на своя собственик към кулинарията. Светлината като елемент е водеща - както дневната, в наличието на много и големи прозорци, така и интериорната с прецизно подбирани осветителни тела. Лампи FUCSIA на местро Achille Castiglioni за FLOS над трапезарната маса по категоричен начин утвърждават триумфа на непреходния дизайн. 

Първата спалня

Общото звучене на помещението е светло. На тази основа експонираните ярки кресла MADAME на Kartell внасят арт усещане и различност, които кореспондират с предпочитанията на клиента за индивидуален характер и категоричност на детайла. Корпусната мебел е на италианската фабрика Zalf.

Втората спалня

Многопластова, с елементи с изключително силно присъствие и в същото време абсолютно релаксираща атмосфера. Сутрин елегантните лампи Bon Jour на FLOS пожелажат добър ден на своите собственици. Леглото и стола от desiree са решени в естествен набук, който променя цвета си в зависимост от светлината и сенките.

Любимата тераса

Перголата, покриваща една от терасите е на италианската фабрика Corradi, специализирана в производството на висок клас покрития за външни пространства. Отварянето на покривните ламели се осъществява посредством дискретни мотори, инкорпорирани в конструкцията и командвани с дистанционно управление. Мястото е любимо на своите собственици и се използва почти целогодишно. Акценти в градинския интериорен дизайн е стоящата лампа KABUKI на Kartell и удобната мебел на Atmosphera.