Кодове на елегантността

Проект за интериорен дизайн и реализация на апартамент в София. Още в началото на проекта разговорът с клиента оформи основния акцент в интериора – картините от стъкло на скулптора Петър Маламатенов.
Стъкленият лотус и стъклените лодки определиха колорита на това градско жилище. Ако човек притежава оригинални картини или скулптури нека те да са водещи в интериора, а мебелите да са в съзвучие с тях. Ето защо в дневната зона сякаш всичко е подчинено на стъкления лотус. Картината е подчертана от бледолилавия цвят на масата Sir Gio на Kartell. Иконичните столове Masters в хром и осветителното тяло над трапезарната маса са елегантното разбиране за лукс.

Дневната зона

Спокойната атмосфера в нея е постигната с нюансирана монохромност – наслагване на бежови и сметанови цветове, деликатно докоснати от бледо лилаво и хром. Диванът AGON на desiree концентрира идеята за комфорт и дискретно внушава чувството за покой. Маси с асиметричен плот и фина хромирана база на desiree.

Кухнята

Тя е малка, което налага особено внимание при обзавеждането й. Подходът към този компактен интериорен дизайн е като към помещение на яхта – използвали сме много вградени шкафове, които прибират и скриват всичко излишно, така че пространството е чисто и изглежда по-голямо. За този ефект допринася също и доброто осветление. Кухнята от италианската фабрика Euromobil e изработена от термоструктуриран дъб, а цветът е тъмен шоколад.

Спалнята 

Дълбоките нюанси на синьо и зелено са заимствани от декоративния стъклен принт на голяма морска костенурка, поставен върху вратите на гардероба. Микс от океанскозелено, виолетово-синьо и хром вдъхновяват цялостната интериорна визия на личната зона в това жилище. Спалня с тапициран гръб в кадифе на италианската фабрика desiree, нощни лампи в хром K-Tribe на Philippe Starck за Flos.

Банята  

Детайлът от банята - мивка Impronta на Doriana and Massimiliano Fuksas за Catalano – със своята органична линия, затворена в плътна геометрична форма напомня пясъчна повърхност, оформена от вълните. Допълваме стилния интериорен дизайн със смесител Gessi Eleganza и хидромасажна вана Novellini.

Стаята за гости