В кръга на простора

Интериорен дизайн и изпълнение на апартамент, намиращ се до Южния парк в София. Светлината е навсякъде - струи от прозорците, разлива се из целия дом, отразява се в стъклените мебели, огледалните повърхности и металните детайли в интериора.
Направени бяха множество промени във функционалното разпределение на жилището. Водещ стана принципът да няма помещения, лишени от външна светлина и пряка визуална връзка с парка и планината. На мястото на сегашната дневна беше разположена стълба, водеща към второто ниво, а дневната отделена като помещение без пряка връзка с кухнята и трапезарията. Новооформената дневна зона обединява различни пространства - входно антре, кухня, трапезария и дневна. На втори план остават личните пространства на собствениците - спалня, дрешник и бани.     
 

Дневната зона

От просторния интериорен дизайн на входно антре се виждат дневна, кухня и трапезария, разположени в едно общо пространство. Металните елементи, вплетени в пода са огледален образ на осветлението в тавана. Полираният мрамор на пода и отразяващите повърхности на вратите Rimadesio на вградените гардероби засилват усещането за простор. Диванът Dubuffet на Minotti повтаря формата на стъклената витрина в дневната придавайки динамика на пространството.

Кухнята

Има излъчване на професионална и е изпълнена в класическа комбинация на инокс и венге от италианската фабрика Poliform. Перфектна функционалност, съчетана с изискан и елегантен дизайн са израз на съвременната концепция за начина на живот. Светлината, идваща от опънатия таван дава усещането, че можеш да погледнеш отвъд него - свободно, без  пречки - търсен ефект, подсилващ идеята за простора.   

Кабинетът

Разположен е на горното ниво, но също има визуална връзка с дневната, чрез отвор в стъкления под. Под прозрачната повърхност на пода се виждат естествени бели камъни, колоните между стъклените витрини са подчертани от ниско разположени бели сферични осветителни тела. Безукорнo елегантните фотьойли на Giorgetti са в хармония с чистите линии и форми на пространството.
 

Баните

Емоция и особена атмосфера в баните придва използваният естествен камък. Ониксът превръща банята в естетически стимулиращо пространство. Умивалник Catalano и осветителни тела Flos привличат погледа и обогатяват изискания интериорен дизайн.