Блог

Fiera Milano 2011

Обмяна на творчески опит и дизайнерски вдъхновения – така отпразнувахме 50-тия рожден ден на най-значимото международно мебелно изложние Salone del Mobile.

Събитието Pure design day

Gessi Academy поканиха архитекти, дизайнери и творци от цял свят, за да покажат на всички своите идеи, философия, компания, шоурум, но на първо място хората, защото вярват, че за да разберем реалната стойност на един продукт трябва да го анализираме в дълбочина. Знанието какво се крие зад даден продукт и какъв е производственият му процес е от съществено значение, за да се разбере, че стойността на продукта не идва само от дизайна, технологията и естетиката.

Salone del Mobile

Като знак, че може би навлизаме във времена след рецесията, производители като Kartell и Flos не спестиха разходи за изграждането на големи и сложни щандове, за да покажат новите си продукти. Щандът на Kartell заслужено беше определен за най-добрия на тазгодишния панаир.

Moroso & Diesel

Италианската фабрика Moroso винаги впечатлява с новите си идеи. Ето защо щандът им на мебелното изложение е един от най-посещаваните. Moroso е културата „да правиш нещата и да ги правиш добре“. От 2009 г. Moroso сътрудничи с Diesel за колекции, които са вдъхновени от неформалния, но модерен начин на живот. Резултатът е “Successful Living”, поредица от колекции с изразено спокойно и комфортно излъчване. Колекцията се фокусира върху изчистените форми, но също така отразява модерното чувство за стил, което съчетава високо качество с отличителен дизайн и чисти линии.

Fuori Salone

Ако дадено събитие се провежда извън търговския панаир, то се нарича „Fuori Salone“ (на италиански fuori = отвън), термин, който с времето е станал официален. Интересното е, че „Salone“ и „Fuorisalone“ не сe противопоставят - напротив, те се допълват, представяйки различни интерпретации на съвременния дизайн. Ако наистина трябва да изберете Salone или Fuorisalone, изберете втория. Той е не по-малко интригуващ, много по-демократичен и свободен. Единствената цена, която може да бъдете помолени да платите е опашка в опашката, за да видите изложба.